تحولات منطقه

وزیر امور خارجه ژاپن در گفت‌وگوی تلفنی با همتای ایرانی خود خواستار خویشتنداری ایران در قبال تجاوز آمریکا و رژیم صهیونیستی شد.

ژاپن خواستار خویشتنداری ایران در قبال تجاوز آمریکا و اسرائیل شد
زمان مطالعه: ۱ دقیقه

در بیانیه دولت ژاپن که امروز (دوشنبه) در خبرگزاری کیودو نیوز منتشر شد، آمده است: توشیمیتسو موتگی در جریان گفت‌وگوی تلفنی با سیدعباس عراقچی، خواستار کاهش تنش‌ها و توقف حملات شد.

وی افزود: ادامه درگیری‌ها میان ایران با آمریکا و اسرائیل وضعیت منطقه را وخیم‌تر کرده است.

موتگی ادامه داد: «تداوم تبادل حملات باعث وخامت وضعیت منطقه شده است و من خواستار کاهش سریع تنش‌ها شدم.»

وی افزود: ژاپن همچنان بر موضع خود مبنی بر اینکه ایران نباید به سلاح هسته‌ای دست پیدا کند، پایبند است اما توکیو برای حل مسائل مرتبط با ایران با جامعه بین‌المللی همکاری و تلاش‌های دیپلماتیک لازم را انجام خواهد داد.

وزیر خارجه ژاپن همچنین جمعه گذشته در گفت‌وگوی تلفنی با گیدعون ساعر وزیر امور خارجه رژیم صهیونیستی خواستار کاهش تنش‌ها در منطقه شده بود.

تجاوز نظامی مشترک آمریکا و رژیم صهیونیستی علیه جمهوری اسلامی ایران که در پی آن آیت الله خامنه ای رهبر معظم انقلاب اسلامی به شهادت رسیدند از بامداد روز ۹ اسفند ۱۴۰۴ (۲۸ فوریه ۲۰۲۶) آغاز شد؛ این اقدام در حالی صورت گرفت که مذاکرات غیرمستقیم میان ایران و آمریکا با میانجی‌گری برخی کشورهای منطقه در جریان بود.

تحلیلگران معتقدند این اقدام نشان داد که آمریکا در عمل پایبندی لازم به اصول گفت‌وگو، اعتمادسازی و حل‌وفصل مسالمت‌آمیز اختلافات ندارد و همچنان از گزینه نظامی به‌عنوان ابزار فشار سیاسی بهره می‌گیرد.

جمهوری اسلامی ایران در پی آغاز تجاوز نظامی مشترک آمریکا و رژیم صهیونیستی، پاسخی قاطع، هدفمند و متناسب به این اقدام ارائه داد. در چارچوب این پاسخ مشروع، مواضع نظامی و امنیتی رژیم صهیونیستی در شهرهای مختلف فلسطین اشغالی و همچنین پایگاه‌ها و مراکز استقرار نیروهای آمریکایی در منطقه با حملات موشکی، پهپادی و هوایی دقیق هدف قرار گرفت.

مقامات رسمی جمهوری اسلامی ایران تأکید کرده اند این عملیات‌ها در چارچوب حق ذاتی دفاع مشروع طبق ماده ۵۱ منشور سازمان ملل متحد و با هدف بازدارندگی، جلوگیری از تداوم تجاوز و تحمیل هزینه به متجاوزان انجام شده است. جمهوری اسلامی ایران هشدار داده است که هرگونه تداوم یا گسترش تجاوز، با پاسخی شدیدتر و گسترده‌تر مواجه خواهد شد.

منبع: خبرگزاری ایرنا

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • مدیر سایت مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظرات پس از تأیید منتشر می‌شود.
captcha